KAKO IZBRATI VIBRATOR?

Čeprav se zdi, da je preprosto kupiti vibrator, je realnost vseeno malce bolj zapletena. Vibratorji se razlikujejo po velikosti, namembnosti uporabe in po materialu iz katerega so izdelani. Odločitev katerega izbrati, torej ni povsem preprosta. Izdelani so iz treh osnovnih materialov: plastike, jekla in silikona. Za tiste bolj premožne se najdejo tudi takšni, ki so izdelani iz stekla ali celo zlata. Najpogostejša izbira sta silikonski in jekleni vibrator, saj se ju enostavno čisti in njuna uporaba ni prezahtevna tudi za nekoga z manj ali nič izkušnjami. Nekatere ženske preferirajo jeklene, saj menijo, da so silikonski preveč mlahavi. Odločitev vsake posameznice torej.

Naj vibrator izberem na osnovi izgleda?

Videz vsekakor je pomemben. Nekateri vibratorji izgledajo precej resnično, imajo obliko penisa, z modi in žilami, kot izgleda resničen penis v erekciji. Ponavadi gre za klasične, silikonske vibratorje. Na tržišču pa obstaja tudi cel kup takšnih, ki spominjajo na vse kaj drugega. Med njimi najdemo zajčke, račke, šminke, medvedki itd. Le-ti so ponavadi namenjeni stimulaciji klitorisa. Tudi glede izbire velikosti je na trgu pestra izbira. Od manjših, ki jih spravimo v torbico, do velikanskih, ki so plod prenekatere domišljije. Začetnikom se vendarle priporoča uporaba povprečno velikega vibratorja. Rek v velikosti ni vse, obvelja tudi tokrat. Prednost ožjih vibratorjev je, da jih lahko uporabite tudi za stimulacijo anusa. Tudi sicer je pred nakupom dobro vedeti, kje in za kaj nameravate svoj vibrator uporabljati. Za stimulacijo klitorisa je namenjen zunanji vibrator, lahko pa izberete vibrator, ki omogoča oboje. Daleč najbolj priljubljen med njimi je zajček. Vibrator se lahko uporablja tudi za analno penetracijo, opozorilo o ustrezni higieni pa ni nikoli odveč. Glavno in osnovno pravilo je, da nič ne sme direktno iz anusa v nožnico.

Vibratorji se med seboj razlikujejo tudi po samem delovanju. Baterijski so enostavni za uporabo, lahko izberete takega, ki ima samo en gumb za vklop/izklop. Za bolj zahtevne uporabnike, pa niso najbolj primerni, saj se ne da nadzorovati hitrosti in moči vibracij, kar je pa izrednega pomena za stimulacijo. V tem primeru priporočamo izbiro večfunkcijskega vibratorja. V izogib zagati s praznimi baterijami, vam svetujemo nakup vibratorja, ki ga poganja elektrika. Ob nakupu pa nikakor ne pozabite povprašati o glasnosti vibratorja in se izognite nerodnim situacijam s sostanovalci.

Sorodne objave

Vnesite iskalni pojem zgoraj in pritisnite ENTER za iskanje. Pritisnite ESC za preklic.

Nazaj na vrh