Z gobico nad vatirane blazinice, čistilne robčke in druge odvržnike!

Ekološko nad odstranjevanje ličil. Uprimo se vlažilnim robčkom, vatiranim blazinicam in drugemu, kar nam prijazno ponujajo v trgovinah.

Polona Osrajnik

24.11.'10 @ 17:27

Polona Osrajnik

Problem

Z gobico nad vatirane blazinice, čistilne robčke in druge odvržnike!

Predvsem predstavnice nežnejšega spola dobro vemo, da utegne biti odstranjevanje ličil, še posebej tistih vodoodpornih, pravi izziv. In na to so - kako pozorno - pomislili tudi v kozmetični industriji in nam ponudili tisoč različic čistilnih robčkov za nego obraza, navlaženih blazinic in vat različnih oblik, ki hkrati s čiščenjem obljubljajo še pomladitev :). Vsi ti izdelki v kopalnici povprečne ženske po uporabi, dvakrat dnevno ali večkrat, romajo naravnost v koš.

Rešitev

Z gobico nad vatirane blazinice, čistilne robčke in druge odvržnike!

Zato namesto enkratnih čistilnih rekvizitov uporabljam – gobico. Ko nanesem čistilo mleko, se dobro speni, po uporabi pa jo umijem, posušim in preprosto – ponovno uporabim. Pisane okrogle vate, vlažilni robčki, vatirane blazinice in podobni odvržniki pa ostajajo v trgovini. Trenutno sistem nadgrajujem, sem v fazi priprave izdelkov za nego obraza iz domačega hladilnika… Upam, da se izboljšam tudi na tem področju.

Trenutno ima 13 glasova.

+ Dodaj v skupino

Komentarji

 • Natalie X
  26.11.'10 @ 14:40

  no, jaz pa si sploh ne čistim kože na obrazu. Vem, bogokletno. Kriza, groza. Ampak tisti, ki me poznate, veste, da se tudi ličim ne :-)

  prisegam na naravno kozmetiko in na naravna ličila (če jih đže uporabim) in moje izkušnje so, da povsem zadostuje mlačna voda, nežna brisačka, morda kokosova mast (ki jo lahko uporabite za prehrambeni dodatek, peko ali za mazanje suhe kože) - pa gre vse "dol".

  sem pa absolutno za gobico za tiste, ki "brez" ne zmorete.

   

 • nataša bartol
  27.11.'10 @ 20:15

  evo sva že dve, ki se ne ličiva in ne čistiva obraza na zgoraj navedeni način.frotirka in mlačna voda tudi pri meni zadostujeta. ugotovila pa sem tudi, da mi popolnoma navadno milo manj izsušuje kožo kot tekoče milo in pa še manj se ga porabi. samo ene stvari se mi še ni uspelo odvaditi, da bi bila bolj ekološka, t.j. jutanjre tuširanje. edini zagovor, ki ga imam je, da je kratek in hiter tuš. Z njim sem pričela zaradi svojega nizkega pritiska, da sem se zbudila. nekaj časa sem prakticirala pravo knajpanje, zdaj pa jutranji tuš le zaključim z mrzlo vodo.

 • Polona Osrajnik
  29.11.'10 @ 14:33

   Natalie x - hvala za nasvet. Poskusim kokos... glede na to, da ga imam rada v vseh oblikah, pa se morda najdem tudi v tej:)

 • M. J.
  29.11.'10 @ 22:49

  Tudi pri meni bi se čistilno mleko skisalo ;) Prisegam na vodo in blago milo.

 • Karolina Čavničar
  24.02.'11 @ 22:13

  jupi jupi, tudi jaz se zelo redko naličim, boljše se počutim tako naravna.

Prijavite se, če želite komentirati.